Hvor gammel skal man være før man frier til sin kæreste?

Er du i tvivl om, hvor gammel du skal være for at blive gift? Så læs med her! Vi gennemgår de officielle regler for minimumsalder for ægteskab i Danmark. Hvis du er ude efter en mere præcis vurdering af, hvornår du kan fri til din kæreste, så kan vi også give dig et bud på det.

 

I Danmark er den lovlige alder for ægteskab 18 år. Hvis du er under 18 år, skal du have forældrenes samtykke for at kunne blive gift. Hvis du er over 18 år, kan du blive gift uden forældrenes samtykke.

 

Minimumsalderen for ægteskab i Danmark er fastsat i den danske ægteskabslov. I loven står der, at “ægteskab skal indgås mellem to personer af forskelligt køn, der er fyldt 18 år”.

 

Hvis du ønsker at blive gift i Danmark, skal du kontakte den kommune, hvor du planlægger at blive gift. De vil kunne hjælpe dig med alt det nødvendige papirarbejde.

 

Det er en forholdsvis enkel proces at blive gift i Danmark. Der er dog et par ting at huske på. For det første skal du sikre dig, at både du og din partner er over 18 år. For det andet skal du have alle de nødvendige papirer i orden. Og endelig skal du sikre dig, at du bliver gift af de rigtige grunde.

 

Er du klar til at fri til din kæreste er det bare at springe ud i det. Men hvor starter man? Her er en masse gode ideer til hvordan du frier til din kæreste. Og så må du selvfølgelig heller ikke glemme at finde den helt rigtige ring, men sørg for at læse op på diamanter og ædelsten inden du laver dit køb, ellers kan det blive et problem både økonomisk men også design og kvalitetsmæssigt. Her er en god guide med de mest basale ting du bør vide.

 

Så hvis du overvejer at blive gift i Danmark, skal du sørge for at være forberedt. Det er en stor beslutning, og det er en beslutning, der ikke bør tages let. Men hvis du er klar til det, så er Danmark et fantastisk sted at blive gift. Held og lykke!

About the author