Vielsen på rådhuset

Rådhuset eller kirken

Hvis man gerne vil giftes kræver det at en person har bemyndigelse til at vie andre. De fleste tænker på en præst når de skal giftes, eller på borgmesteren som foretager vielsen på rådhuset. Men det er faktisk muligt for en menig borger at vie andre, hvis der er givet bemyndigelse til det fra borgmesteren. Langt de fleste vælger dog rådhuset eller kirken, når de skal giftes. Kirken indbyder til gamle traditioner, og måske noget nostalgi i forhold til den by man er vokset op i. Det er ikke alle der føler det nødvendigt med kirke vielse, og måske endda vælger det fra pga. religiøse forhold. Og derfor er det en rigtig fin mulighed at blive gift på rådhuset hvor borgmesteren står for vielsen. 

Der kan være specielle situationer hvor der er brug for en mere akut vielse. Det kan være på sygehuset, hvis et par oplever at den ene bliver indlagt med livstruende sygdom. Og de så beslutter sig for at blive viet, eventuelle praktiske årsager. Måske fordi de vil sikre at alt tilfalder ens partner i tilfælde af død. De samme sker ind imellem ved udstationering af soldater, hvor de vælger at blive viet inden udsendelsen.

 

Festen

Selvom vielsen tager form på rådhuset eller på sygehuset, eller måske endda i et fængsel. Så er der stadig masser af mulighed for at holde en fest. Ingen siger at festen skal holdes samme dag som vielsen finder sted. Den kan man sagtens holde senere, hvor der måske er større mulighed for det rent økonomisk. Selvom man er blevet viet, kan man også godt holde en ceremoni igen i kirken hvor præsten holder seancen. Nogen vælger at de gerne vil holde en stor fest, fordi de gerne vil prøve alt hvad der hører til af traditioner. Og fordi det måske er den eneste gang chancen byder sig for at få alle de nærmeste med til fejring på en gang. Der er noget helt specielt ved at skulle planlægge en stor fest med sin partner. De skal findes fest lokaler, menuen skal sammensættes, og der skal måske være en speciel vin menu eller bar. Og selvfølgelig så skal bruden finde en smuk brudekjole og manden et flot jakkesæt som skal bæres til den glade begivenhed.

 

Forberedelse

At planlægge en bryllupsfest kan tage lang tid. Der kan være ventetid på det perfekte festlokale, og det kan være der skal spares til penge sammen til de mange udgifter. Det er også vigtigt at være ude i god tid når der skal vælges brudekjole fordi leveringstiden kan være lang på sådan en kjole. En god tommelfingerregel er at kjolen skal findes 6-9 måneder inden festen afholdes, hvis man vil være sikker på at kunne nå det uden stress.

 

About the author