Ølbrygning er også for kvinder

Jeg er lidt ved en tilfælde kommet i gang med min nye hobby nemlig ølbrygning. Der er mange der brygger i Danmark, men der er ikke særlig mange kvinder der har fundet ud af, hvor dejlig en hobby ølbrygning er. Jeg vil sætter på at vi max er 2% kvinder der selv brygger øl hjemme, og det er lidt en skam.

Historisk har kvinder brygget øl

Hvis man ser tilbage i historien, så blev der brygget øl rundt omkring på de danske gårde. Dengang var det kvinder der stod for øllet, og en hvordan det gik på gården, kunne direkte smagen i det øl der blev brygget. Hvis der blev brygget godt øl, så var det lettere at tiltrække de gode ansatte, og derved gik det bedre på gården. Det var derfor vigtigt at der blev brygget godt øl, og her var det igen kvinden der var i centrum. Ingen øl ingen gode ansatte

Ingen ølbrygning

Der har været en længere periode hvor der ikke længere blev brygget øl på de danske gårde. Der kom flere og flere maskiner, og derfor var de rigtige ansatte ikke længere af den samme betydning. Det gik derfor i stå med ølbrygningen, og det var først tilbage i 1970erne det begyndte at opstå igen. På det tidspunkt var det dog ikke længere på gårdene der blev brygget, det var rundt omkring i byerne. Udfordringen var dog her, at øl var dyrt at købe, hvorfor det var billigere at brygge øl selv. Der var ikke webshops som https://box2brew.dk/ der solgte kvalitetsråvarer til ølbrygning, for det skulle bare være billigt. Smagen var heller ikke lige så god som den øl man kunne købe, men det var prisen der blev tænkt på, så det betød ikke helt så meget.

Det gik i stå med ølbrygning da priserne på øl blev lavere og folk begyndte derfor at købe øl i butikkerne, fremfor at brygge det selv. I omkring år 2000 begyndte folk dog igen at få interesse i at brygge selv. Denne gang var det ikke prisen der gjorde det. I butikkerne var der ikke noget spændende øl, og folk begyndte at smage på udenlandske øl og dermed voksede tragten efter noget spændende øl. En løsning på dette kunne være at brygge det selv, hvilket man startede med. 

Hvis du også kunne tænke dig at komme i gang med ølbrygning, så findes der en god bog som jeg startede med at læse. Du finder den her https://bryggerbog.dk/. Jeg havde selv stor glæde af at læse den, så hvis du også er frisk på at være med til denne hobby og være kvinde, så skal du være så velkommen. Vi kan godt bruge flere kvinder.

About the author