Makeup og hudpleje når du har rosacea

Folk der lider af rosacea har ofte en meget følsom hud. Men i modsætning til folk der lider at sart hud, kan mange folk med rosacea også reagerer på ting som folk med sart hud ikke reagerer på. Årsagen er at rosacea er en autoimmun sygdom. Det betyder kort forklaret, at du har en betændelse som ikke heler op som normalt fordi immunforsvaret er gået i selvsving. Det betyder også at dit imunforsvar kan reagerer på ting, andres imunforsvar ikke har problemer med.

 

Den individuelle faktor

Som udgangspunkt er det vigtigste råd, at du aldrig stoler blindt på noget andre siger -heller ikke på mig. Det der fungerer for mig er ikke nødvendigvis noget der vil fungere for dig. Jeg anbefaler derfor at alt prøves langsomt og grundigt. Jeg ved godt at du de fleste gerne vil har en ’quick-fix’ der giver dig en pæn hus i mogen, men det betaler sig på langt sigt at gå forsigtigt til værks.

Rense ritualer

For at rense huden er det vigtigt at skade så lidt som muligt. En sund hudbarriere er dit ansigts vigtigste forsvar mod alle rumvæsener i miljøet. Det er vigtigt at holde en god pH – den skal være sur (ca. 5,5). Prøv at undgå at overtørre din hud, når du renser. Efter hver rensning har huden svært ved at komme sig af sig selv. Vand kan irritere huden, alt efter hvor “hårdt” dit vand er. Når din hud er sart, så prøv at undgå ekstremer som meget varmt eller meget koldt vand. Selvom du føler din hud er snavset og fuld af bakterier og mider, så undgå skrubning og afskalning, hvilket kun vil gøre betændelsen værre. For at undgå for meget antibakteriel, har du brug for de gode bakterier på din hud for at hjælpe med at holde din hud sund.

Brug af olierens

Hvis du lader den rigtige olie sidde i et par minutter og derefter fjerner den med et varmt håndklæde, kan du helt fjerne makeup, snavs og snavs fra dine hudporer uden at fjerne fugt fra din huds overflade. Det sværeste er at finde en olie, som du kan leve med. Når du har den rigtige olie til dig, kan du prøve at rense olier som denne:

Varm olien op med hænderne og påfør den over hele ansigtet.

Brug et varmt håndklæde og læg det på dit ansigt. Lad det ligge på dit ansigt et par vejrtrækninger, og tør derefter forsigtigt dit ansigt med et håndklæde, så olien og dens opløste snavs fjernes.

Cremer

At finde en creme, som din hud vil acceptere, er en jungle. Mit bedste råd er at teste alt. Smør det du skal teste på den ene kind og det skal være så effektivt at du kan teste et andet produkt på den anden kind samtidig. Hvis det klør, svier eller føles varmt, skal du rense produktet med det samme. Hvis du ikke bemærker noget, kan du lade produktet sidde, indtil du renser det op som normalt. Hvis din hud er glad for produktet, bør du kunne se, at din hud er ligeglad – eller i bedste fald, hvis du finder noget rigtig godt, kan du se din hud falde til ro inden for et par timer efter en enkelt påføring.

Flere råd

Dette indlæg er skrevet af Maya Viksjø. Maya står bag rosacea bloggen mayaviksjo.dk. Her kan du også finde mange flere råd om rosacea og hudplejeprodukter.

 

Læs f.eks. blogindlægget om rosacea og hudpleje, eller de mange andre spændende blog indlæg.

 

About the author