Inspiration til hjemmetræning

Det er ingen hemmelighed, at folk har været pressede på flere fronter under Corona-pandemien. Fra den ene dag til den anden skulle rigtig mange omstille sig og stable en ny hverdag på benene. Særligt børnefamilier har været under pres, men også unge og ældre mennesker har følt sig særligt sårbare og udsatte.

Der er mange som kan bruge hjemmetræning

For børnefamiliernes vedkommende fordi børnene, så vidt muligt, skulle blive hjemme fra institution og skole og undervises derhjemme. Oveni det skulle mange forældre forsøge at passe deres arbejde hjemmefra med et utal af telefonmøder og online møder til følge. Det har krævet en stor portion tålmodighed både fra arbejdsgivernes, forældrenes og garanteret også børnene side.

De unge og ældre har særligt udtalt, at det har været ensomheden, der har været det sværeste. De fleste mennesker har brug for social kontakt og samvær og det er ikke sundt at være så meget alene, som mange har været under Corona. Samtidig har det for de unge måske været sværere at følge med i skolen og det har jo også påvirket humøret. Den ældre generation, som er kendt for at været meget aktiv, skulle også lige pludselig finde sig i at blive hjemme uden besøg af nogen art og uden mulighed for selv at komme ud og være social. Tiden kan blive lang, hvis man ikke selv er meget opmærksom på, at få noget struktur på hverdagen.

Motion er balsam for krop og sjæl

En vej ud af frustration og ensomhed har for mange vist sig at være motion og masser af frisk luft. Der er blevet gået ture som aldrig før og folk har virkelig fundet opfindsomheden frem for at opfylde deres motionsbehov, som før blev tilfredsstillet i idrætshaller, svømmehaller, fitnesscentre, osv. osv. Det var nødvendigt at finde andre løsninger og en af dem har været at rykke træningen ind i dit eget hjem.

Indret dit eget fitnesscenter

For at få det optimale ud af dit hjem, kan det være en rigtig god idé at få nogle boligtips. Hvordan indretter man lige sit hjem, når der også skal være plads til hjemmetræning med det udstyr, som det nu engang kræver. Jo mindre plads du har, des mere kreativ er du nødt til at være.

Du kommer langt med en yogamåtte og den fylder meget lidt. Der er utallige træningsvideoer på nettet, der tager udgangspunkt i øvelser på gulv.

De rette maskiner

Har du mulighed for at stille en eller flere maskiner i et værelse, en garage eller lignende, så du kan indrette et decideret fitness rum, er det selvfølgelig det mest optimale. Mange vælger også at have en crosstrainer eller kondicykel stående i stuen, i soveværelset eller på kontoret, fordi det bare betyder så meget for dem at have denne mulighed.

Uanset hvad du har plads til, er det en god idé at rådføre sig med nogle professionelle eller som minimum undersøge markedet grundigt inden, der investeres i en maskine. Det kan også være en idé at undersøge om den maskine, man ønsker sig, kan købes brugt. Ved at få råd og vejledning er du også sikker på at få en maskine, der rent faktisk matcher dine behov samt en ordentlig instruktion til at bruge maskinen. Flere maskiner er også mulige at folde rimelig meget sammen, så man fx vil kunne opbevare den under sin seng.

Det sociale netværk

Med bortfaldet af Corona restriktionerne blev det igen muligt at komme til træning til stor glæde for rigtig mange. Og det sociale netværk, der ofte følger med, når man går til træning af den ene eller anden karakter, er uvurderligt. Det kan på ingen måde erstattes af et hjemmetræningscenter. Men din træning går rigtig godt i tråd med, at du også laver nogle øvelser og træningspas derhjemme, hvilket træningsmaskiner i eget hjem giver mulighed for.

About the author