3 ting jeg elsker ved bambus

Jeg har altid elsket bambus. Det er et fantastisk materiale. Derudover er jeg også stor fan af bambus sengetøj og bambus-håndklæder. Jeg synes, bambus er et vidunderligt alsidigt materiale, der gør det nemt som forbruger at vælge et mere bæredygtigt liv, som også passer ind i hjemmet æstetik. Her er 3 ting, jeg elsker ved bambus:

  • Bambus er miljøvenligt og genbrugeligt.
  • Bambus er blødt og behageligt at røre ved.
  • Bambus er allergivenligt (husstøvmideallergi).

1.Bambus er miljøvenligt

Bambus er miljøvenligt og genbrugeligt. Bambus er et af de mest bæredygtige materialer i verden, og dette skyldes, at bambus er en af de hurtigst voksende planter i verden. Det vokser op til en meter om dagen. Bambus er faktisk ikke et træ, selvom mange tror det. Bambus er en slags græs, der generelt klassificeres som en plante. Bambus er bæredygtigt, fordi det er et naturligt materiale. Det kan nedbrydes i deres naturlige tilstand uden at forårsage ødelægge miljøet.

2. Bambus er blødt og behageligt at røre ved

Produkter i bambus og selvfølgelig tekstiler i bambus føles bløde og dejlige. Det er en stor fordel at bambus er et ekstremt blødt materiale, da det betyder, at det er behageligt at sove i eller lægge hovedet på. Hvilket, er grunden til at der mange der vælger deres hovedpude i bambus.

3. Bambus er allergivenligt (husstøvmideallergi)

Bambus er allergivenligt, fordi det ikke er et ideelt sted for husstøvmider at bo, hvilket til gengæld, gør det ideelt for mennesker med husstøvmideallergi at benytte sig af. Husstøvmider trives ikke i bambus, af flere årsager.

For det første, så er eksempelvis bambus dyner og puder, ofte vævet af bambus fibre, på sådan en måde (hvilket ofte er meget tætvævet), at det er svært for husstøvmiderne at sætte sig fast i tekstilet og derfor, ikke lige så let, kan bo i tekstilet. Derudover lever husstøvmider helst i fugtige steder, som en bomuldsdyne og eller pude jo hurtigt bliver. Det gør bambus ikke, fordi bambus er et meget åndbart materiale, som hurtigt bliver tørt.

Alt i alt er der mange gode grunde til at vælge bambus til dit hjem og til dit liv. Hvis du leder efter noget, der er bæredygtigt, allergivenligt og miljøvenligt så er bambus materialet for dig!

Konklusion

Ja, bambus er altså et fantastisk materiale, som især udmærker sig i sengetøj, som vi har snakket om i denne guide. Det er slet ikke så ringe, at bambus ikke bare er miljøvenligt, men også giver en ekstra komfort i sengen. Så hvis du er en af dem, som snart skal ud at handle nyt sengetøj, så kan du med fordel overveje at købe bambus sengetøj!

About the author