MAC 15x neutrals - færdigsamlede paletter

Hvorfor du IKKE skal rense dit ansigt to gange dagligt

 photo Washfacetwiceaday_zps02a9f544.jpg

Har du hørt det her før: “Du skal rense dit ansigt morgen og aften”? Og der er mange grunde til, hvorfor det netop er nødvendigt, f.eks. så skulle dagcremen trænge bedre ind og for at fjerne alle affaldsstoffer, der trænger op til hudens overflade i løbet af natten! Det er alt sammen meget godt når man skal sælge produkter – renser man ansigtet to gange dagligt, så sælger man jo dobbelt så mange renseprodukter.

Nu skal I i stedet for høre fra mig, hvorfor I IKKE skal rense jeres ansigt to gange dagligt!

Først og fremmest, er det en ond cirkel – præcis ligesom, hvis vi vasker vores hår for ofte, som så hurtigt bliver fedtet og skal vaskes igen og igen. Det kan være svært at komme ud af…

Renser man sit ansigt to gange dagligt får vi en tendens til at vores hud bliver mere tør og sensitiv. Nøjes man i stedet med blot at rense huden om aftenen, for at fjerne alt makeup, så er det ikke så hårdt for huden og den udtørres ikke unødvendigt. Huden er nemlig så smart at den faktisk selv giver fugt og renses den for ofte kommet den ud af balance, og kan begynde at kompensere for fugtmanglen ved at producere ekstra meget fedt. Folk der ikke bruger hudpleje produkter og makeup har da altid fint kunnet klare sig?

En optimal dagcreme kan sagtens trænge ind og have den funktion den skal have uden at du behøver rense dit ansigt om morgenen. At huden arbejder om natten er korrekt, men at den skal renses igen om morgenen er altså ikke nødvendigt, for så ødelægger man hudens naturlige barriere og huden kan blive ekstra sensitiv for det man måtte støde på i løbet af dagen.

Hvor ofte renser I jeres ansigt? …jeg selv gør det altid kun om aftenen, i starten var det blot dovenskab, men nu er det et bevidst valg for mig!

// Rikke

30 kommentarer

 • Sjovt du skriver om det her, har nemlig tænkt meget over det de sidste måneder. Syntes altid det var klamt ikke at rense om morgenen, men så fandte jeg ved trial and error ud af at min hud bare har det så meget bedre når jeg lader være. Den er netop mindre sensitiv og faktisk er der også færre urenheder. Så nu renser jeg ikke om morgenen med mindre jeg træner. Min hud elsker det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fedt, du har fundet frem til det samme Maike… Det er nemlig lige netop hvad der rent teoretisk skal sker – så det er dejligt med praktiske eksempler! Som en bonus er det jo også meget lettere og hurtigere at lade være om morgenen… 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har renset min hud i mange år, men det er simpelthen så dyrt med alle de produkter, så jeg er gået over til kun at rense med vand. Og jeg synes faktisk at min hud har det bedre. Det kan selvfølgelig også være fordi jeg er gået fra teenager til voksen, men min hud har det godt selvom jeg kun renser med vand. Får tit kommentarer med at jeg har en naturlig ren hud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Hvad så når du har haft makeup på, som fx fondation? Kan du godt fjerne det bare med vand?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Merete!
   Det er super dyrt med renseprodukter – men man kan heldigvis også få nogle gode til billige penge! 🙂 Kan godt forstå din hud er bedre – specielt, hvis du gjorde det både morgen og aften! Jeg har samme spørgsmål som Pernille – bruger du kun vand når du renser din makeup af om aftenen?
   Mvh Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg renser mit ansigt om eftermiddagen efter skole/arbejde, fordi makeuppen ikke skal sidde for længe. Der putter jeg dagcreme på igen. Så om aftenen inden sengetid fjerner jeg øjenmakeup og lægger en federe creme ovenpå, som får lov at sidde natten over. Det virker godt for min tørre hud.
  Om morgenen giverj eg mit ansigt en gang vand og tørrer det, og så tager jeg creme på – så ingen rens. Medmindre jeg har haft problemer omkring hagen og næsen – så bruger jeg en toner til uren hud dér hvor jeg har problemer. Den skulle jo alligevel fjerne “rester”, og det er vel det, der sidder tilbage fra natten, så det har jeg gode erfaringer med. Ellers også bare creme dér. Jeg rensede før min hud morgen og aften og blev rigtig tør af det, så jeg gør det kun hvis jeg bryder ud i bumser osv. Men så får den også hele armen indtil de er væk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Pernille!
   Spænende og lidt anderledes måde at gøre det på… Og fedt at du også har fundet ud af netop det at rense for ofte ikke er så smart! 🙂 Blot det virker for dig så er det jo godt! Jeg tænker lige – det med at bruge toner eller rense ekstra når din hud slår ud, det burde have den modsatte effekt! Oplever du at det fungerer?
   Mvh Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie Printz

  Renser min om aftenen, når jeg alligevel skal have fjernet make up. Jeg er alt for doven til at rense min hud om morgenen, så det er aldrig blevet til noget, men synes faktisk også, at min hud er meget dejligere at lægge make up på om morgenen, når den stadig har noget af den der varme og naturlige fugtighed, som huden har produceret i løbet af natten, hvor den lige er blevet “nulstillet” inden sengetid, og det synes jeg nemt, at man “fjerner”, hvis man begynder at rense igen om morgenen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helt enig med dig Cecilie – der er vi helt ens! 🙂 Det er lidt ligesom at det er lettere at sætte hår der ikke lige er nyvasket… Hehe… 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liva

  HAr også erfaret det på de hårde måde!
  Jeg vasker kun om morgnen nu, fordi jeg synes det er en vidunderlige måde at starte dagen på! helt frisk og ren! ^^

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja Gyldendal

  Hey Rikke

  Renser du heller ikke huden med vand om morgenen? Og hvad med creme om morgenen? Kommer du den på den tøre hud?

  KH

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Freja…
   De fleste morgener smider jeg lidt vand i ansigtet og dupper forsigtigt mit ansigt, men det er ikke altid. Uanset, så bruger jeg altid en smule creme på min hud om morgenen herefter… 🙂
   RIkke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fru Striib

  Jeg renser både morgen og aften – og har ingen problemer hermed. Tværtimod har jeg fået pænere hud siden jeg begyndte med det

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Fru Striib… Er det sandt?! Det er helt modsat af alle de andre, som jo oplever netop det jeg gerne ville pointere… Men hvis du en gang oplever sart og tør hud, så ved du jo hvorfor nu! Godt du har fundet din måde at have en flot hud på! 🙂 Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg renser også kun om aftenen, og så bare en smule vand i ansigtet om morgenen, og det fungerer super godt for mig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Hej Rikke!

  Dit indlæg her gav mig det sidste skub – for jeg har gået og overvejet, kun at rense huden om aftenen i et stykke tid.
  Har læst at det skulle være godt for huden -uanset hudtype, så det skulle jo prøves!

  Jeg tror de fleste har fået vanen med at vaske 2x daglig, at det er svært at bryde den vane – især fordi man (førhen) altid har fået af vide, at man SKULLE rense huden 2 x daglig 😉

  Men nu er jeg gået igang med forsøget, og forhåbentlig med et godt resultat 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Maiken!
   Fedt at læse… Jeg kan virkelig også godt forstå at det er svært for folk at rive sig ud af den rutine eller nok rettere overbevisning! For man har jo nærmet fået det banket ind i hovedet og hvordan i alverden kan man vide hvem man skal tro på taler sandt?! …og skal man mon overhovedet tro hvad jeg skriver på bloggen her? Nogle gange tænker jeg på – hvem er det der siger det? I dette tilfælde er det jo typisk producenterne og de skal jo tjene penge, så det giver jo god mening!
   Held og lykke med forsøget i hvert fald – håber du bliver lige så glad for det som jeg! 🙂
   Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maiken

   Hej igen….
   Nu er der gået et stykke tid, i mit lille forsøg med at rense huden 1x daglig i stedet for 2.

   Og….min hud er bare blevet SÅ meget bedre!!!!!
   Min hud er mere ensartet, der kommer ikke så mange bumser, og den sundere ud!!
   Da jeg går hjemme, kommer jeg oftest i bad om eftermiddagen, og der renser jeg så min hud. Skal jeg ud af døren, vasker jeg huden let i vand og så bliver huden renset på normal vis.

   Jeg er faktisk også stoppet med at bruge dagcreme, fordi min hud er så fedtet! Og det har hjulpet – min hud er slet ikke så fedtet mere!!
   Skal jeg ud – ja, så bruger jeg en dagcreme med solfaktor.
   Jeg vil mene, at kommer man kun ud til og fra arbejde, så kan man altså sagtens undvære dagcreme!
   På dage hvor man er mere ude, skal man selvfølgelig bruge en dagcreme med solfaktor 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Maiken!
   Fedt, at du har lyst til at vende tilbage med dit “test-resultat” og endnu federe at det er så positivt!!! Er rigtig glad for at høre at det også virker for dig og at du nu også kan skrive under på at der er hold i mit budskab om kun at rense én gang dagligt! 🙂
   Hvor er det skønt – tusind tak fordi du vendte tilbage med dit forsøg – håber flere læser denne kommentar 😉
   Ha’ en skøn dag!
   Mvh Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette Arildsen

  Hej Rikke og alle jer andre dejlige kvinder.

  Jeg har i de sidste 10 år brugt de samme ansigts produkter (Exuviance) det har altid været helt FANTASTISK!! Gnaver hellere en arm af end at undvære!!

  Dog har jeg overvejet om jeg overdriver mit “forbrug”
  Min hud er ekstremt fedtet og da jeg går med makeup til hverdag vil det være en nødvendighed at rense af om aftenen……
  MEN afrensning 2 gange om dagen med en natursvamp og produkter med eksfolierende syre gør måske bare ondt værre :S

  Jeg kunne godt tænke mig at skære ned til kun at rense om aftenen men jeg er NØDT til at gøre et eller andet om morgenen inden jeg står op for der er min hud så fedtet at det vil være UMULIGT at ligge noget oven på den!!!!!

  Så mit spørgsmål lyder på om der skulle være andre her med erfaring inden for meget fedtet hud??!

  Vasker i med vand om morgenen og hva med creme??

  På forhånd tak

  Mvh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Jette!
   Dejligt at du bare har fundet lige det der fungerer godt for dig!! 🙂 Når din hud er ekstremt fedtet, så kan det faktisk godt afhjælpes ved at nøjes med at rense hver aften når du tager din makeup af. Det du kan gøre om morgenen er at skylle dit ansigt med vand og duppe den tør – så fjerner du noget af fedtet og efter lidt tid er det nok heller ikke helt så slemt længere! 🙂
   Creme kan du sagtens tage på om morgenen også selvom du ikke har renset siden du gjorde om aftenen dagen inden! 🙂
   Mvh Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Manja

   Hej Jette.

   Først og fremmest – Exuviance laver virkelig bare nogle fantastiske produkter. Har du prøvet deres foundation? Den er ret lækker til problemhud og min hud reagerer meget bedre på den end andre foundations 🙂
   Ellers bruger jeg selv mineralpudderfoundation i stedet for om sommeren, gerne en uden for meget “shine” for at opnå et mattere resultat.

   Selv prøver jeg p.t. at lade være med at rense huden om morgenen med renseprodukter, fordi den ikke har reageret så godt på flere renseture dagligt.
   Til gengæld bruger jeg noget vand og en konjac-svamp. Selvom der er forslået frottéhåndklæde el. lign synes jeg bare at svampen gør noget, som det ikke kan gøre. Der findes forskellige slags svampe og den sorte er overraskende god til fedtet hud (den hvide kan også anvendes, men for gudernes skyld brug IKKE den grønne. Din hud bliver mere fedtet af den!). Den anbefales faktisk at den helst kun anvendes med vand og den “skrubber” let, hvilket kan være rigtig godt for huden om morgenen. 🙂

   Huden kommer til at føles lidt “fedtet” til start, men allerede nu (efter kort tid) kan jeg mærke at min hud reagerer positivt på det – så giv det en chance!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg bruger bare en mild rens, da jeg har meget fedtet hud, og makeup ovenpå det er bare ikke nemt! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Sofie!
   Jeg ved godt det er vanskeligt at lade være – men jeg synes du skal give det et forsøg, for jeg tror faktisk det netop vil have den effekt at din hud ikke fedter helt så meget! Præcist ligesom med hår, jo oftere det vaskes jo lettere og jo hurtigere fedter det! 🙂
   Mvh Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Manja

  Efter at have læst dette indlæg, blev jeg fristet til at prøve det.
  Min hudtype er sensitiv og tør hud (skintonics er 90% af tiden no-go) med en tendens til at blive lidt fedtet og mildere form for acne. (Hvilket ikke er det samme som at få de der gule bumser).

  FØR har jeg anvendt en masse produkter fra Exuviance (godt mærke, men alt for dyrt for en studerende) og skulle rense huden 2 gange dagligt (med 2 forskellige sæt – 6 dele i alt) + anvende noget kemisk peeling til hjemmebrug + 2 slags ansigtsmasker og en scrub.
  NU anvender jeg i stedet en konjaksvamp morgen & aften, La Posche-Rosay’s Micellarwater om aftenen + Avené let dagcreme, & kemisk peeling til natten over.
  Min hud bliver slet ikke tør mere og føles noget nemmere at få følelsen af at være ren!
  Det er noget biligere produktmæssigt samt tager mindre tid.

  Så prøv det af, til jer der læser! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det skønt at læse at det bare fungerer for dig nu – og ikke mindst at du kan spare en masse tid og penge!! 🙂 Dejligt at høre!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Efter al den snak om de konjac svampe, MÅ jeg altså prøve en!!
  Så må vi se hvordan den virker…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MAC 15x neutrals - færdigsamlede paletter