Dagens makeup - Klassisk eyeliner look

Hvornår skal det bruges: pudderkvast versus pudderbørste og løs versus fast pudder

 photo DSC04010_zpsf0420a8c.jpg

Har du nogen gange undret dig over hvorfor nogen bruger en pudderkvast/pudder puf når du selv bruger en pudderbørste eller bruger du kun fast pudder og undrer dig over hvorfor nogle gider svine sig ind i en løs?! Her får I mit bud på hvornår det kan være fordelagtigt at bruge det ene frem for det andet.

Pudderkvasten vs pudderbørsten

En pudderkvast eller pudder puf, you name it, bruger jeg altid når jeg vil sikre mig et mat resultat – det er lettere at presse pudderen fast så man sætter sin foundation/concealer og sikrer at man forbliver mat længest muligt.

Pudderbørsten derimod bruger jeg kun til pudder når jeg ønsker at sætte min foundation/concealer let med bløde bevægelser over huden – på den måde undgår man at se pudret ud og man beholder en let skinnende, frisk og naturlig hud. Der findes naturligvis mange afskygninger af forskellige pudderbørster, runde og løse som denne, eller flade og tætte som giver mere dækevne og nærmer sig pudderkvastens effekt.

Løs vs fast pudder

Den løse pudder er specielt god når man ønsker at mætte den våde eller cremede foundation/concealer helt så den bliver siddende hele dagen og huden forbliver mat – den er helt perfekt at bruge sammen med en pudderkvast for optimal mattering og holdbarhed.

Den faste pudder er noget mere handy at have med i tasken til touch up i løbet af dagen og desuden sviner den ikke lige så let. Igen, som med pudderbørste, matterer den og sætter foundation/concealer knap så kraftigt. Afhængig af hvor stor effekt af pudderen du ønsker kan den bruges med enten en pudderkvast (maksimal udnytning af pudder-effekten) eller en pudder børste (for en let pudret hud).

Mine favoritter

 • De fire produkter jeg bruger allermest er dem der ses på øverste billede: Stor pudderkvast fra Make Up For Ever
 • Stor rund løs pudderbørste fra Professional Make-Up, 22090-1
 • Løs pudder fra Clinique Blended Face Powder, 08 Transparency Neutral
 • Den faste pudder som jeg køber om og om igen fra Clinique Stay-Matte Sheer Pressed Powder Oil-Free, 101 Invisible Matte (all skin tones)

Der kan være mange gode grunde til at bruge det ene eller det andet – brug det du føler dig bedst tilpas med og det som fungerer for dig!

// Rikke

2 kommentarer

 • Mette

  Hej Rikke. Kan du finde en link til den store pudder puf. Har søgt efter en sådan længe og kan ikke finde nogen, ikke engang Matas har andre end de små tynde. Håber du kan hjælpe:-) pft. Vh Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Mette!
   Denne er den eneste jeg kender til og kan desværre ikke en gang købes nogen steder i København – ikke så vidt jeg ved, har nemlig forsøgt at finde den derovre! Eneste sted jeg ved den forhandles er på Makeup Skolen i Odense: http://www.makeupskolen.com/
   Mvh Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens makeup - Klassisk eyeliner look