Dagens makeup - Daybreak

Om at handle makeup på nettet: tricks til at købe den rigtige farve

 photo DSC05763_zps67k1aoy8.jpg
Nethandel er kommet for at blive og det bliver mere og mere normalt at handle en stor del af de daglige ting på diverse webshops – inklusiv makeup! Men hold nu op hvor kan det også være vanskeligt at se farverne helt rigtigt både når man køber farvet makeup som f.eks. øjenskygge og blush eller at finde den korrekte nuance der matcher din hud i f.eks. foundation og concealer. I dette indlæg har jeg samlet mine bedste tips og tricks til netop at minimere problemet.

Farverig makeup

Det er næsten umuligt for mig som blogger at få den helt 100 % korrekte farve frem på et billede, både fordi jeg ikke er professionel fotograf, men også fordi det afhænger af hvilket lys man ser farverne og nuancerne i.

Farvet makeup kan bl.a. være øjenskygge, blush, eyeliner, læbestift eller lipgloss, disse produkter er ikke de mest utilgivelige og det går jo nok hvis farven ikke er 100 % den man lige forventede, men den skal selvfølgelig helst være så tæt på som muligt. Mine bedste tricks til at købe den farvede makeup er:

  • Google billeder af produktet og farve-navn, så får du formentlig et stort udvalg af bloggere og webshops som har delt billeder af farven.
  • Du kan også tilføje ordet “swatch” for at se farven på huden og på den måde få en endnu bedre idé om hvordan produktet ser ud i brug.
  • Tjek sider som f.eks. Temptalia for at få en tekstbeskrivelse af farven – typisk skriver de både hvordan producenten beskriver farven og hvordan de hos Temptalia selv vil beskrive farven og finish.

Med disse metoder ser du produktets farve i forskelligt lys og på forskellige hudfarver sammenholdt med en tekstbeskrivelse af farven og kan på den måde danne dig den bedst mulige idé om hvordan den ser ud.

Hudfarvet makeup

Makeup som er beregnet til at matche hudens egen farve er lidt mere utilgiveligt og efter min mening det vanskeligste at købe på en webshop – dog ikke umuligt! Disse produkter kan bl.a. være foundation, concealer og pudder. Desuden er der også et problem omkring hvordan konsistensen af produktet er, som kan være svært at se eller fornemme på nettet.

  • Det oplagte trick er naturligvis at gå til en fysisk forhandler for at prøve farven på din egen hud – se HER hvordan du vælger den rette farve. Desværre kan det være du ikke har en forhandler i nærheden og idéen om at købe produktet hjemmefra går lidt af fløjten.
  • Mit bedste forslag er at sammenligne nuancen med nogen du allerede har – f.eks. brugt jeg bareMinerals Original SPF15 Foundation i farven Faily Light om vinteren, den passer sammen bl.a. Clinique Stay-Matte Oil-Free Makeup Foundation i farven Neutral og nogenlunde sammen med Urban Decay Naked Skin Ultra Definition Powder Foundation i faren Fair Neutral. Hvis du ikke kan finde nogen sammenligning, kan du jo altid skrive en besked eller en kommentar til en blogger som har anmeldt produktet – når du læser en anmeldelse på en blog beskrives konsistensen også ofte.
  • Igen vil jeg fremhæve Temptalia, som har en Foundation Matrix funktion – her kan du gøre præcis det jeg har forklaret ovenfor, indtaste en foundation og farve du ved passer og så kommer der en lang liste med farve match.
  • Derudover er der også mange producenter der inddeler farverne på en logisk måde, som kan gøre det lettere at gennemskue hvilken nuance der passer dig bedst. F.eks. inddeler Urban Decay efter hvor mørk/lys farven er med beskrivelserne “Fair, Light, Medium Light, Medium, Medium Dark, Dark og Deep” og yderligere hvilken undertone nuancerne har med beskrivelserne “Cool, Neutral, Warm og Golden”. Jeg ved at jeg er meget lys om vinteren, derfor vælger jeg Fair og oftest så er jeg meget neutral i hudtonen og vælger derfor Neutral – altså farven Fair Neutral. Hvis man er i tvivl om sin hudundertone, så vil en neutral nuance kunne gå til langt de fleste og er derfor det sikreste valg. Man kan ofte google sig frem til producentens farve-inddelings logik ved f.eks. at skrive producentens navn efterfulgt af “color match” eller “color guide”.
  • Til sidst vil jeg altid anbefale at købe den lyseste, hvis du står og skal vælge imellem to nuancer. Det er altid meget lettere og ser mere naturligt ud at “varme” farven op med en bronzer eller lignende når du har lagt din ansigtsmakeup frem for at lysne makeup’en.
// Rikke

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens makeup - Daybreak