Fantastiske pensler: Zoeva Rose Golden Complete Eye Set

Hyppigste årsag til parfumeallergi

 photo ROSEBO1_zpsadfakvck.jpgDe mest hyppigste grunde til allergi, eksem og lignende forårsaget af kosmetik er parfume og konserveringsmidler. Derfor synes jeg det var interessant da jeg forleden faldt over lidt statistik som beskriver hvilke produkter der så rent faktisk er årsag til parfumeallergi, som man regner med cirka 4 % af Danmarks befolkning lider af. Statistikken stammer fra en PhD Afhandling af Maria Vølund Heisterberg fra 2013 som er skrevet ved Københavns Universitet i samarbejde med Videnscenter for Allergi, Gentofte Hospital.

Undersøgelsen nedenstående statistik er baseret på er undersøgelsen af 576 produkter, som var årsag til parfumeallergi.

 photo Capture_zpsj8udrbk7.jpgDen hyppigste parfumeallergi synder er altså deodorant som udgør 1/4 af tilfældene – det kan muligvis skyldes at dette produkt bruges dagligt af de fleste forbrugere. Desuden barberer specielt kvinder sig i armhulerne, hvorfor der kommer små ridser i huden og den dermed bedre optager de allergene parfumestoffer. Dernæst er der også stor forskel på produkter som skal blive på huden og de som skylles af, deodoranten er jo netop tiltænkt at blive på huden, hvorfor der er større mulighed for optagelse af diverse stoffer.

Dernæst er jeg rigtig glad for at se at mine elskede makeup produkter, så som mascara, og øjenskygge ligger så lavt i statistikken – skønt, men måske ikke så overraskende! 🙂

I forbindelse med dette “fun fact” om deodoranten og årsager til parfumeallergi vil jeg desuden gerne understrege at man altså ikke er på den “sikre side” bare fordi man vælger en deodorant med naturlige ingredienser – det kan I læse meget mere om her. For at gøre det kort så er det oftest de naturlige parfumestoffer, så som æteriske olier, som er de mest allergifremlakende stoffer sammenlignet med de syntetiske parfumestoffer.

Til sidst vil jeg understrege at dette blogindlæg altså ikke er ment som en “skræmmekampagne” eller nogen som helst grund til at man burde stoppe med at bruge deodorant, blot til oplysning. Er man derimod så uheldig at være en af de få som så lider af parfumeallergi, ja så giver det jo desværre grund til at forsøge at undgå det eller de parfumestoffer man ikke tåler. Læs mere om hvordan man kan læse indholdsdeklarationen her. Personligt ser jeg ingen grund til at begynde at bekymre sig om den slags med mindre man i forvejen er parfumeallergiker eller i højrisiko for at blive det.

// Rikke

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fantastiske pensler: Zoeva Rose Golden Complete Eye Set