Clinique Wear Everywhere Eye Shadow 8-pan palette - Sahara Sand

Test: CND Vinylux versus Depend 7Day

 photo DSC00959_zpsee37d5fb.jpgSom gravid har jeg fået nogle virkelig fine lange negle, som ikke så let knækker som jeg ellers var vant til – derfor har jeg brugt meget neglelak i disse måneder fordi mine negle pludselig kunne blive så flotte! Derfor er jeg blevet rigtig glad for mine CND Vinylux lakker, som jeg kunne nøjes med at påføre én gang i ugen. Nu har Depend så også lanceret en “uge-neglelak”, som jeg allerede har anmeldt her – så jeg synes det var hel sjovt og passende at lave en lille battle test mellem de to slags neglelak.

CND Vinylux Weekly Polish
CND står for “Creative Nail Design” og er et top professionelt negle-brand, som desuden uddanner professionelle negleteknikere. Går du til en CND negletekniker er man i trykke hænder da deres uddannelser virkelig er omfattende og fordi deres produkter er af meget høj kvalitet. Måske kender du CND for deres gelélak Shellac, som lægges af professionelle. Vinylux Weekly Polish er en neglelak til private, som kommer i de samme farver som Shellac. Neglelakkerne indeholder allerede en basecoat, så det er kun nødvendigt at påføre Vinylux Topcoat efterfølgende. Det specielle ved Vinylux sammenlignet med traditionelle neglelakker er naturligvis holdbarheden og desuden tørrer de hurtigere.

Fremgangsmåde: 2 lag farvet lak og herefter 1 lag topcoat.

Depend 7Day Hybrid Polish
Depend kender du nok allerede fra deres små neglelakker du kan købe i Matas, de laver desuden kunstige vipper, øjenbrynsfarve og lignende – alt sammen til private. Depend er et budgetvenligt brand og de kommer hele tiden med masser af nye neglelakker i forskellige kollektioner året rundt. Depend har nu gjort CND kunsten efter og lavet 7Day Hybrid Polish som blev lanceret i december 2014, så der findes ikke helt så mange forskellige farver endnu, men det må jeg gå ud fra kommer med tiden. Neglelakkerne kræver at man køber et startsæt med rensemiddel, basecoat og topcoat, derudover køber man farverne individuelt. Det specielle ved 7Day sammenlignet med traditionelle neglelakker er igen holdbarheden, hurtig tørretid og så har de et gelé-feel.

Fremgangsmåde: rensning af negle, 1 lag basecoat, 2 lag farvet lak, 2 lag topcoat – herefter 1 lag topcoat hver 3. dag.

 photo Dag1-7_zpsc7fd7c2e.jpgEmballage
Vinylux kommer i en stilren flaske af hele 15 mL, hvilket er større end de fleste neglelakker. De er super flotte at have til at stå fremme og så ligner det kvalitet.
7Day kommer i små 5 mL flasker, hvilket er mindre end de fleste neglelakker. Synes egentlig at designet er ganske pænt og hel sikkert pænere end Depends normale minilakker.

Påføring
Vinylux formuleringen er let at lægge, den lægger sig nemt på neglen og er generelt rigtig godt pigmenteret så den dækker godt. Da man kun skal lægge tre lag går det ganske hurtigt.
7Day formuleringen er også let at lægge og penslen som er flad og rund gør det ekstra nemt. Dog er de generelt ikke lige så godt pigmenterede og kræver typisk et ekstra lag. Da man skal lægge hele fem lag (ja, faktisk seks fordi pigmenteringen ikke er så god) tager det naturligvis lidt længere tid.

Tørretid
Vinylux tørrer meget hurtigere end traditionelle neglelakker og efter et kvarters tid føles de tre lag overfladetør – efter en til to timer virker den umiddelbart hel tør.
7Day tørrer ekstremt hurtigt når man tænker på at man faktisk lægger hele fem lag – taktisk oplever jeg det går lige så hurtigt som med Vinylux.

Finish
Vinylux lægger sig som en hård neglelak, den hærder nemlig ekstra meget med tiden. Den ligner en ganske almindelig lak, men afslører desværre hvis man har tydelige mærker i neglene, som der skal meget lak til at udjævne.
7Day lægger sig som en almindelig udjævnende neglelak, så man ikke så let ser mærker der måtte være i naturneglen. Desuden mærkes den lækker og geléagtig.

Holdbarhed
Vinylux holder sig pæn i en uge, dog med ganske få ubetydelige små skrammer og skår – kan ses på dag 7 af billedet ovenfor. Som dagene går kan man også se lidt slitage på neglespidserne.
7Day holder sig pæn i en uge og jeg oplever at den holder sig en anelse bedre end Vinylux ud fra denne ene test – se billedet ovenfor. Som dagene går slides spidserne ligeledes. Følte kun jeg måtte fjerne den på grund af udgroningen.

Fjernelse
Vinylux er næsten lige så let at fjerne med almindelig neglelakfjerner som almindelig neglelak.
7Day er lige så hurtig at fjerne selvom den består af to til tre flere lag.

Pris
Vinylux koster 125 kroner for 15 mL og kan købes hos CND negleteknikere og Stylebox by Matas. Dog kan de også købes på Minta.dk til kun 85 kroner, hvilket er virkelig billigt for så mange mL.
7Day koster 50 kroner for 5 mL og kan købes i Matas eller på Matas.dk. Det samme koster en topcoat som man bruger ret meget af. Sammenlignet med Vinylux er mL-prisen altså noget højere.

Opsummering
Så er det Vinylux eller 7Day der vinder testen synes jeg er temmelig svært at afgøre, nedenfor har jeg listet hvad der taler for hhv. Vinylux og 7Day:

 • Vinylux laver flottere kollektioner og farver.
 • 7Day er nemmere at lægge på grund af den flade pensel.
 • Vinylux dækker bedre.
 • Vinylux er hurtigere at lægge på grund af antal lag.
 • 7Day topcoat tørrer ufattelig hurtigt.
 • 7Day føles mere lækker på grund af gelé-feel.
 • 7Day holder umiddelbart en anelse bedre.
 • Vinylux er billigere.

Personligt griber jeg hurtigere ud efter Vinylux end 7Day fordi de farver jeg har er flottere og fordi det er en anelse hurtigere når man kun behøver bruge én farve og én lag topcoat. Men helt ærligt, så ved jeg ikke hvilken uge-lak der skal kåres som vinder. I må selv afgøre hvad der er vigtigt for jer for selvom jeg f.eks. oplever at holdbarheden er en anelse bedre hos 7Day, så holder de sig altså stadig pæne i en uge begge to.

Hvilken neglelak er du mest til??

 

7 kommentarer

 • Saga Ravn

  Jeg ved ikke hvilken jeg ville foretrække, da jeg ikke har prøvet nogen af dem endnu.
  Har ikke rigtigt kunne se fidusen i dem.

  Men efter din gennemgang, kunne jeg virkelig godt overveje at prøve. 🙂

  Hvordan holder de ift lange bade/opvaskevand osv?
  I perioder har jeg hænderne meget i vand, og det er jo hårdt ved lakken..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Saga!
   Fidusen er vel “bare” en ekstra holdbar neglelak, så man ikke behøver at lægge en ny så ofte.. 🙂
   Selvfølgelig vil meget arbejde med neglene i vand osv. være hård ved neglene, men det er ingen tvivl om at lakken stadig holder meget bedre end normale neglelakker. De holder i hvert fald til en lang dag med hovedrengøring!! 🙂 Se evt. min anmeldelse af Depend 7Day, hvor mine negle netop har været mere udsat på grund af en lang dag i vand med hovedrengøring: http://rikkesmakeupblog.dk/2015/01/depend-7day-hybrid-polish-en-holdbar-neglelak/.
   Mvh Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie Louise

  Når de inde på Minta.dk sætter et billede ind af farven og topcoaten sammen, følger de så begge med eller skal man købe topcoaten for sig selv? 🙂 btw super fed blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Marie Louise!
   Jeg er helt enig i at det er lidt misvisende at de også har en topcoat på billedet, men jeg tror desværre “kun” de er for én neglelak. Men for 15 mL kvalitets lak synes jeg virkelig også det er pengene værd!! 🙂 Så ja, topcoaten skal købes for sig selv og koster det samme som de farvede lakker! Her har du et direkte link til topcoaten: http://minta.dk/collections/neglelak/products/top-coat-vinylux
   Og tak for de pæne ord om bloggen.. 😉
   Mvh Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Berith

  Mine negle er lidt tynde. Tænker du at Depend 7 dans ville være bedre end CDN??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Berith!
   Tænker at Depend 7 Day måske er bedst så da laget bliver en anelse tykkere! 🙂 Men synes nu også at CND Vinylux gør en forskel for holdbarheden af mine negle, hvis du er mere til dem!
   Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Rask

  Jeg er gravid, og er derfor lidt skeptisk mht neglelakker, men egentlig mere om det kan tages af uden brug af acetone.. Hvad er din vurdering?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Clinique Wear Everywhere Eye Shadow 8-pan palette - Sahara Sand