December favoritter 2014

Hvilke farver passer til dig?

 photo Collage_zpse2f8f297.jpg

Jeg er lidt ambivalent i forhold til overskriften og til at skrive dette blogindlæg! Jeg får rigtig mange spørgsmål om hvordan man finder ud af hvilke farver der passer bedst til en eller om jeg kan hjælpe med at finde ud af det – og ja, der er nogle farver der er bedre til dig og mig end andre. Omvendt mener jeg også at man ikke skal tage den slags så højtidligt, du kan bruge alle farver, hvis du gør det rigtigt og hvis du selv kan lide det. Det blogindlæget handler om er altså blot hvordan du finder de farver der klæder dig allerbedst – en slags retningslinjer, men absolut ikke noget jeg vil opfordre til at man tager alt for bogstaveligt.

Hel groft kan man dele alle hudtyper op i en kold og en varm hudtone – måske kan I allerede gætte hvilke kendisser som har en kold og varm hudtone af billedet øverst? De tre øverste kendisser har en kold hudtone, mens de tre nederste har en varm hudtone. Når man så har fundet ud af hvilken hudtone man har kan man begynde at kigge på hvilke farver der er mest klædelige. Se farvehjulet nedenfor – en meget grov skitsering af kolde og varme farver. Er din hudtone kold vil de kolde farver klæde dig bedst og modsat vil de varme farver klæde dig bedst hvis du har en varm hudtone.

 photo Farvehjul_zpsa69ba20d.png

Nedenfor kan I se mine tricks til at afgøre ens hudtone:

 • Er din hud mere gylden/beige/gullig er du varm eller mere rødlig/rosa er du kold.
 • Er dine øjne mere olivengrønne/chokoladebrune er du varm eller mere isblå/grålige er du kold.
 • Er din naturlige hårfarve meget gylden er du varm ellers er du kold.
 • Hold et guld og et sølv smykke op til dit ansigt – hvilket liver mere op og klæder dig? Hvis det er guld er du varm og sølv er du kold.
 • Hold noget knækket hvidt og hvid op mod dit ansigt – hvilket giver mest liv og klæder dig bedst? Hvis det er knækket hvid er du varm og er det hvid er du kold.
 • Tjek dine blodåre på håndledet i naturligt dagslys – hvis de ser grønne ud er du varm og ser de blå ud er du kold.
 • Du kan også ganske enkelt lægge en orangerød og en blålig rød læbestift og se hvilken der ser mest naturlig ud – den orangerøde er varm og den blålig røde er kold.

Personligt ser jeg mest på om man er kold eller varm – men man kan også inddele yderligere. Jeg har tidligere lavet et blogindlæg om årstidernes farver, farveteori som jeg har lært på makeup skolen da jeg tog uddannelsen til makeup artist. Teorien går ganske enkelt ud på at man kan inddele kolde og varme piger yderligere i to. Er man varm tilhører man enten forår eller efterår og er man kold tilhører man enten sommer eller vinter. Måden man afgøre dette er blot ved at holde forskellige stykker stof eller makeup op til ansigtet for at se hvad der giver mest liv og ser mest klædeligt ud. Nedenfor kan du se farverne – tænk på naturen i disse årtider.

 • Sommer: kolde lyse pasteller og dusede farver
 • Vinter: kolde dybe klare farver
 • Efterår: varme dybe og mørke farver
 • Forår: varme klare lyse farver

 photo rstiderne_zpsed628f54.jpg

Det kan være meget vanskeligt at finde ud af hvilken hudtone man er – nogle er mere kolde og varme end andre, måske ligger du endda midt i og er neutral. Det er altså et meget groft billede jeg har forsøgt at tegne, for at gøre det nemmere at finde ud af. Desuden er det også vigtigt at pointere at farvehjulet også er groft – for du kan sagtens have både kolde og varme versioner af alle farverne i hjulet. Tænk f.eks. på den røde læbestift som både kan være kold og varm – eller en ganske almindelig klar postkasse rød som er neutral, den bør alle kunne bruge.

 photo PicMonkeyCollage_zps0fbdd272.jpgKan I gætte om jeg er kold eller varm??

// Rikke

16 kommentarer

 • Emma

  Heei Rikke
  Hivs man synes, at lyserøde læbestifter bliver MEGET lyserøde på én, vil du så tro at man har en varm undertone?
  Når jeg tager MAC´s Angel på synes jeg den bare virker lidt off på mig og det samme gælder MAC´s Creme Cup.
  Kan det være fordi min hudtone er varm?

  Lækkert indslag!

  Emma

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Emma!
   Det tænker jeg ikke nødvendigvis har nogen sammenhæng – lyserød bliver også nogle gange meget lyserød til mig, men det klæder mig stadig for jeg er kold. Bruger jeg en orange læbestift derimod synes jeg bare ikke det klæder mig på samme måde. Prøv at se på hvad der klæder dig bedst i stedet for!
   Mvh Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  jeg har efterhånden fundet frem til at jeg nok har en kold hudtone MEN jeg synes at guldsmykker fx klæder mig bedst? Kan det godt lade sig gøre? 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Louise!
   Hvis de fleste af mine “tricks” til at finde hudtonen ellers viser at du er kold, så tror jeg godt du kan regne med det. At guld smykker klæder dig bedst kan måske blot være fordi du bare personligt synes at guld farven er flottere – og så kan det jo være svært at skælne! 🙂 Så, hvis du synes guld bare er flottere, så blev da ved med at bruge det… Som sagt er det bare retningslinjer, men mon ikke andre ville sige at sølv klæder dig bedst?! 🙂
   Håber det var svar!
   Mvh Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Jeg kan ikke forstå, hvorfor Kim Kardashian har en kold hudtone? Hun er da mere gylden end rosa?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Emma!
   Det kan sagtens være at jeg tager fejl – men lige ud fra dette billede synes jeg den er mere kold end varm! Men det kan være super svært at afgøre ud fra et billede! Men hvis du f.eks. ser hende i forhold til Halle Berry kan du se at Halle er mere gylden sammenlignet med Kim K. Når jeg ser på billederne igen – synes jeg specielt det er hårfarven der ser kold ud! Generelt synes jeg også Kim K er flottere med de kolde nuancer – f.eks. en blommefarvet blush frem for ferskenfarvet! 🙂
   Mvh Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

   Ja, det kan jeg godt følge dig i. Og du har helt ret – det er meget svært at afgøre!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi Danielsen

  Super fint med en guide. Jeg er selv varm, elsker dog sølvsmykker, men det er nok en smags sag.
  Jeg vil gerne spørge til læbestift. Jeg har læst at læbestift med orange toner gør at ens tænder kan se lidt gule ud. Kan jeg som varm bruge en mere neutral læbestift, som ikke har gyldne toner. Kan du evt. anbefale en bestemt.
  Hilsen en glad læser af din blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Randi!
   Dejligt at det kan bruges, det er skønt at læse… 🙂 Hvis du elsker sølv smykker, så brug endelig det ja! Generelt er det vist bare røde læbestifter der kan få ens tænder til at synes mere gule – men skid da på hvad du læser, hvad synes du egentlig selv?? 🙂 Forstå mig ret, hvis du ikke selv synes de ser mere gule ud, så er der jo intet at bekymre sig om. Når det så er sagt så kan du sagtens bruge mere neutrale læbestifter, f.eks. en traditionel postkasse-rød. Det kan både varme og kolde piger! Jeg ved dog ikke helt om dette løser dit problem, for en almindelig rigtig rød læbestift kan stadig have tendens til at gøre det samme… Ved godt jeg ikke har givet dig noget direkte svar, men jeg mener ikke at der findes et perfekt svar på dit spørgsmål! 🙂
   Mvh Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne nielsen

  Ved godt dette er et gammelt, men da jeg sidder og læser det igennem tænker jeg på om man kan være varm/ efterår som jeg er testet til for mange år siden, kan det ændre sig når man er blevet ældre?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skidt med om det er et gammelt indlæg Susanne! 🙂 Det kan godt ændre sig en smule hele tiden, f.eks. når man får noget kulør i solen eller på anden vis og hvis man farver hår eller ens hårfarve ændrer sig! 🙂 Så det er da ikke helt usandsynligt!
   Mvh Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Dit billede med den lilla eller blommefarvede øjenskygge må jeg spørge hvilken farver og mærker du har brugt det er så flot

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • dicte

  Hej Rikke

  jeg har et stort problem hvad angår om jeg er den varme eller kolde type. Jeg har fået en flot postkasserød lille figursyet jakke, og jeg er meget i tvivl om jeg kan bære den. jeg er gylden i min hårfarve, lidt lysebrunt mørkeblond med meget gyldent i spidserne. Jeg var lyshåret som barn. Jeg har naturkrøller og mørkeblå øjne. har en lys hud med grønlige blodåre på håndledet. kan blive brun om sommeren men lidt rød til at starte med og lidt fregner over næsen. Så kan jeg næsten ikke beskrive det mere udførligt:-)
  Håber du kan hjælpe mig. Har en veninde som synes jeg kan bære alle farver.
  Med venlig hilsen
  Dicte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Dicte,
   En ren postkasserød er neutral i undertonen og passer til både kolde og varme piger! 😉 Det kan jo også sagtens være at du bare er neutral og kan bære langt de fleste farver. I bund og grund synes jeg ikke du skal tænke så meget over de farver, men mærk efter – hvad synes du selv, er den flot til dig eller ikke? Længere mener jeg egentlig ikke den er, så skyd en hvid pil efter varm/kold-tænkningen! 🙂
   Mvh Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  TAK Rikke!!! Med din gengivelse af farverne tror jeg endelig jeg fik det på plads: Kold – jeg ser hammer godt ud – når man selv skal sige det – i klare farver og pastelfarver så det er vinter og sommer – weee!!!😊 Jeg er dog mest glad for mine guldsmykker og synes nok også at de klæder mig lidt bedre(måske et drømmescenarie) men jeg skifter lidt mellem guld og sølv af og til så det går nok😉 Ha en dejlig dag – og tak!!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

December favoritter 2014