Gode og dårlige kult produkter

5 tricks til en holdbar makeup

 photo IMG_4800_zpsc6ab8e62.jpgEr der noget mere irriterende end en makeup der nærmest smelter af huden og øjnene? Specielt hvis man gerne vil have at makeup’en holder hele dagen og aftenen, og når man nu lige har brugt langt tid på at lægge en flot makeup. Disse fem tricks er hvad jeg bruger for at sikre mig at min makeup holder så længe som overhovedet muligt. Der kan være forskellige grunde til at makeup’en ikke holder, måske har du en problem hud eller måske er vejret bare ikke makeup-vejr.

Øjenskygge primer
Når det gælder øjenmakeup’en så er en god øjenskygge primer et absolut must – ejer du sådan en så vil jeg næsten garantere dig at din øjenskygge holder mindst dobbelt så lang tid som uden primer. Det er dog meget vigtigt kun at bruge ganske lidt produkt på hvert øjenlåg, det skal arbejdes ind så den er hverken til at se eller føle, ellers får man desværre den helt modsatte effekt. Af gode øjenskygge primere som virkelig forlænger holdbarheden af din øjenskygge så den bliver siddende og ikke mister sin farve kan jeg nævne; Urban Decay Primer Potion, Too Faced Shadow Insurance og bareMinerals Prime Time Eyelid Primer.

Lag på lag
Det er ikke nok bare at lægge et tyndt lag øjenskygge eller et lag læbestift. For at øge holdbarheden må man arbejde med lag på lag. Selvom du umiddelbart synes at øjenskyggen er fin som den er efter ét lag, så giv den lige 2-3 gange mere så øges holdbarheden. Ligesådan er det vigtigt at få øjenskyggen helt op til brynet og evt. også et godt stykke under øjet så din mascara og eyeliner ikke smitter af fordi dine øjenlåg bliver fedtede – det afhjælper øjenskyggen nemlig. Du kan bare bruge en nude der passer til din hudfarve – eller en almindelig pudder. Det samme gælder for læbestiften, når du har lagt ét lag, så blot læberne på en kleenex eller lignende, læg et lag mere og gentag 2-3 gange for max holdbarhed. Slut at med et lag af læbestiften.

Arbejd med produkterne
Dette trick hænger lidt sammen med “lag på lag” tricket. Der skal nemlig arbejdes rigtig godt med alle de produkter du bruger, øjenskyggen skal arbejdes godt ind på øjenlåget og ligeledes skal din foundation, concealer og pudder arbejdes godt ind i huden. Når det gælder foundation og concealer så kan det nogle gange være varmen fra hænderne der kan hjælpe til at få dem arbejdet godt ind i huden så det holder godt og ser naturligt ud – du kan enten bruge fingrene til at påføre produkterne eller bare lægge det på håndryggen og bruge dine pensler til at arbejde fra håndryg til ansigtet. Desuden kan du bruge dine pensler til at arbejde godt med produkterne i stedet for at stryge det let hen over huden – du må godt presse lidt. Det samme gælder din pudder, i stedet for at stryge den let hen over huden (med mindre du er ude efter en meget let pudring) så pres det fast med en pudderkvast – og ligeledes må du godt presse lidt med øjenskygge penslerne når du lægger farve på øjenlåget.

Pudder
For at være sikker på længst mulig holdbarhed af din foundation og concealer så brug gerne en løs pudder og pres den fast som beskrevet ovenfor med en pudderkvast. På den måde får du den arbejdet ind i huden og øget holdbarheden af din foundation og concealer. I løbet kan du så friske op med en kompakt pudder og en lille pudderkvast. Bruger du en pensel bliver det en mere let påføring af din pudder, som ikke giver helt så lang holdbarhed som når det bliver presset fast med håndkraft på en pudderkvast. Af gode løse og kompakte pudre kan jeg bl.a. nævne Clinique Blended Face Powder og Clinique Stay-Matte Sheer Pressed Powder.

Setting Spray
Sidst, men absolut ikke mindst, så er der brugen af en god setting spray. En setting spray bruges til sidst, når hele makeup’en er lagt, og sprayes på ansigtet – gerne et par pump i et kryds cirka 30 cm fra ansigtet, så man er sikker på at den forstøvede setting spray rammer hele ansigtet. På den måde forsegler man makeup’en så både foundation og pudder til blush og kontur holder længere. Af setting sprays der virker er jeg for nylig stødt på Urban Decay All Nighter Long-Lasting Makeup Setting Spray, som du kan se min anmeldelse af her.

Dette blogindlæg indeholder affiliate links.

// Rikke

4 kommentarer

 • Har du et tip til at få brynprodukter til at holde?
  Hvad enten jeg bruger blyant, skygge eller gel, forsvinder farven og ikke mindst tætheden i løbet af dagen. Og det er egentlig ret træls, når nu ens bryn i sig selv er lidt triste :-/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva B

  Hej Rikke
  Godt skriv.
  Min øjenmakeup går altid i smadder ved det ene øje, hvor øjet løber lidt m vand når makeuppen kommer på. Altid samme sted. Jeg har Nars primer, og faktisk også urbans. Synes bare ikke rigtigt det virker.
  Skal man duppe med lidt pudder OGSÅ – altså primer, og så fx streg/øjenskygge, lidt pudder og så streg/øjenskygge igen?
  Det skal siges, at jeg cykler fra sted til sted. Det at øje ( og næse) let løber, er aldersbetinget, men jeg har bedt læge om recept på rinotec, som virker anti-allergisk og som skulle have en god effekt.
  Øjenmakeuppen har nu gået hurtigt i smadder sålænge jeg kan huske, og jeg er meget tæt på at opgive øjenmakeup for good.
  Jeg har ikke (længere) fedtet hud, men øjenlåg har jo det naturlige hudfedt. Og skinner hurtigt.
  Er der noget, jeg gør forkert? Kan du hjælpe mig Rikke ?
  KH Eva

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Eva!
   Mange tak! Kender godt det med øjne der løber i vand – specielt når makeup’en er nylagt og man skal ud at cykle eller gå i blæsevejr, det er bare så irriterende! Jeg er ikke selv imponeret over Nars primeren, men det er jeg dog over Urban Decay Primer Potion! Når du påfører den så klem en lille klat ud på din rindefinger (ca. 3-4 mm) og dup dine to ringefingre sammen – så har du den mængde du behøver til hvert øje. Jeg påfører den så mine øjenlåg fra vipper til bryn og sørger for at den er smurt så meget ud at man slet ikke kan se eller mærke at den er der. Du må godt pudre ovenpå, men jeg oplever ikke det er nødvendigt. Måske arbejder du ikke nok med dine øjenskygger? Her tænker jeg på at duppe/arbejde dem godt ind i øjenlåget og at lægge flere lag! Jeg har personligt aldrig haft problemer med holdbarheden af øjenskygger hvis jeg gør disse ting – heller ikke når jeg har lagt det på andre som havde olierede øjenlåg, for hvis man bruger nok øjenskygge så ses det ikke at der trækker fedt/olie op i løbet af dagen.
   Håber det er svar på dit spørgsmål og at det kan hjælpe dig… 🙂
   Mvh Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gode og dårlige kult produkter