Start julehandlen med masser af rabatter

Brug mineral foundation som concealer

 photo DSC09719_zps67dde7f4.jpg

Før I får dagens trick vil jeg lige minde om at der stadig kan stemmes i Max Factor udfordringen – det er nemlig gået lidt galt med stemmerne, så håber I har lyst til at hjælpe mig lidt på vej ved at stemme her.

Og så til dagens uundværlige trick, som jeg faktisk ikke helt begriber, hvorfor jeg ikke har delt med jer før. Det har vist været en selvfølge for mig, men det ved jeg det ikke er for de fleste. Tricket går nemlig ud på at bruge mineral foundation som concealer – læs videre for at finde ud af hvordan og hvilke fordele der hører med.

I ved nok godt at jeg sværger til bareMinerals mineral foundation, som jeg nærmest har brugt dagligt i små to år. Derfor bygger tricket naturligvis også på denne mineral foundation – men kan sikkert også udføres med de fleste andre mineral foundations. Ud over mineral foundation skal man også bruge en god passende pensel til formålet – tricket ligger i penslen. I bareMinerals Get Started Kit følger der en pensel med som bliver brugt lige så flittigt som produktet selv – bareMinerals Maximum Coverage Concealer Brush. Både foundation, Get Started Kit og penslen alene er nedsat med 20-30 % på LookFantastic.com lige nu, så priserne er noget under halv pris hvis du køber dem herhjemme i Danmark. F.eks. koster en foundation 410 kroner i butikkerne, mens den koster 167 kroner på webshoppen lige nu.

Det er meget enkelt – drys lidt foundation ud i låget, dyp penslen, tap overskydende produkt af og arbejd produktet ind i huden de steder hvor du ønsker at dække. I øjeblikket har jeg mange urenheder, som skal dækkes og jeg bruger næsten altid min mineral foundation til formålet. Nedenfor har jeg listet alle fordelene:

 • Det er virkelig nemt, sammenlignet med almindelige flydende og cremede concealere – nybegyndere kan sagtens gå i krig. Min kære mand er trofast assistent når jeg skal ud af døren og til fest med “åben” ryg i kjolen, han dækker alle mine urenheder og små sår på ryggen uden problemer.
 • Resultatet ser naturligt ud fordi mineral foundation nærmest smelter ind i huden. Personligt synes jeg der er en verden til forskel når man ser en urenhed dækket med mineral foundation sammenlignet med en traditionel concealer.
 • Da mineral foundation allerede er “tørt” kan man nemmere undlade pudder, den går absolut ikke med en traditionel concealer, hvis man vil sikre sig at den bliver siddende. Personligt pudrer jeg dog ofte alligevel for øget holdbarhed da min hud trækker meget olie op i løbet af en hel dag.
 • Farven blender flot ind uanset underlag – du kan f.eks. bruge mineral foundation eller normal flydende eller cremet concealer under eller helt undlade foundation og farven blendes stadig lige så godt og naturligt ind i huden.
 • Man kan dække små åbne sår da produktet er tørt – den går ikke med cremede concealere. Denne situation står jeg desværre ofte i og derfor er mineral foundation som concealer uundværlig for mig.
 • Mineral foundation tilstopper ikke huden, men afhjælper derimod faktisk den/de skavanker som man har dækket.

Nedenfor ses et billede før og efter jeg har brugt bareMinerals som concealer. På “før-billedet” har jeg allerede lagt et tyndt lag flydende foundation.

 photo Foslashrogefter_zps119cfa00.jpg

Dette blogindlæg indeholder affiliate links.

10 kommentarer

 • Simone

  Har længe tænkt på at købe en mineralfoundation, da jeg tænker at den vil være god til mine ar som jeg har fået efter uren hud. Jeg er dog I tvivl om jeg skal vælge Bare Minerals eller Youngblood, har du nogle erfaringer med youngblood?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Simone!
   Jeg er i hvert fald glad for bareMinerals selvom jeg har uren hud – dog er min hud også ekstremt fedtet lige i øjeblikket, så overvejer at prøve bareMinerals Matte Foundation når min nuværende er tom! 🙂 Jeg har aldrig selv ejet Youngblood mineral foundation, men det er fordi jeg synes den virker lidt kalket og resultatet på huden synes jeg også ser lidt kalket ud. Jeg er glad for bareMinerals fordi jeg synes det efterlader et mere naturligt finish og prismæssigt koster de jo det samme i de danske butikker. Så jeg vil råde dig til at gå efter bareMinerals (som du jo også kan købe meget billigere online), hvis du spørger mig – men Youngblood er jo heller ikke noget dårligt produkt! 🙂
   Mvh Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hej Rikke. Jeg bruger også mineral foundation som concealer indimellem. Det er Tromborgs jeg har, og den er faktisk lidt for skinnende til min smag; der er ret meget glimmer i – jeg har hovedsageligt behov for concealer under øjnene. Men hvordan skal jeg vælge farve hos Bare Minerals? Der er jo så mange at vælge imellem..:-) Mange hilsner Stine PS: Har du det godt? Du er så aktiv her på bloggen (Y), men jeg tænker at du måske er sygemeldt pga graviditeten?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Stine!
   Har faktisk aldrig prøvet Tromborgs, så kan ikke helt sammenligne. Men glimmer og shine synes jeg ikke der er i bareMinerals – dog efterlader den et naturligt og levende finish så den er altså heller ikke helt mat. Dog kan man jo købe bareMinerasl som mat foundation også som jeg tænker måske at købe! 🙂
   Hvis du har lyst til at prøve bareMinerals så køb evt. deres Get Started Kit – der får du to nuancer med i hvert kit så man kan prøve dem begge af. Jeg købte kittet “Light” som indeholder nuancerne “Light” og “Fairly Light” – Light bruger jeg om sommeren og Fairly Light bruger jeg her i vinterperioden! Med mindre du har lidt mere kulør end de fleste danskere, så tror jeg også du skal bruge kittet Light – ellers kan du evt. gå lidt mørkere og vælge kittet “Medium”. Sig til hvis du har brug for lidt mere hjælp angående farve valg! 🙂
   Hvor er det sødt af dig at spørge til mig – jeg har det ok, men jeg er faktisk sygemeldt som du skriver. Jeg blogger de dage jeg har lyst, for det er meget vigtigt for mig kun at gøre det når man har lyst da det jo er en hobby og ikke et erhverv! 🙂 Dog er jeg stadig ikke så aktiv som jeg var før jeg blev gravid! Fra januar til juni bloggede jeg faktisk gennemsnitligt én gang om dagen, nu er vi vist lidt nærmere hver anden dag i stedet – men jeg er glad for at du stadig synes jeg er aktiv! 🙂 Tak for omtanken Stine!! 🙂
   Kh Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Jeg er glad for at høre at du har det ok 🙂 Jeg begyndte først at læse med her hos dig i sommer omkring det tidspunkt, hvor du skrev at du ville poste mindre, fordi du havde fuldtidsarbejde. Så det er derfor jeg har bemærket forskel i hyppigheden. Jeg tror jeg giver kittet “Light” chancen :-). Kh Stine

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ahh… Derfor! 🙂 I hvert fald sødt af dig at spørge til mig! Har altid haft meget at se til så et fuldtidsjob burde ikke være en hindring, men havde dog en fornemmelse af at det ville blive hårdt i starten da det er en stor ændring i mit liv (fra studieliv m.m. til arbejdsmarkedet) så derfor havde jeg brug for lige at “advare” mine læsere! 🙂
   Håber du bliver lige så glad for Light kittet som jeg blev – og i den grad stadig er! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Rikke
  På lookfantastics hjemmeside er der jo rogtog mange farver at vælge i mellem. Jeg er i den helt hvide ende… og er ikke i tvivl om at jeg skal have den lyseste. Men på billederne ser den der hedder fairly medium mest lys ud, men er det den eller er det fair eller fair light???
  Mvh Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jep – der er rigtig mange nuancer! Hvis du er I den helt lyse ende som jeg skal du ikke vælge fairly medium selvom den måske der lys ud på hjemmesiden! Det kan være meget svært at vurdere ud fra hjemmesiden! Se evt den farve guide neders i dette blogindlæg: http://rikkesmakeupblog.dk/2014/02/anbefaling-bareminerals-get-started-kit-og-original-spf15-foundation/
   Fairly medium er mørkere end fair og fairly light! Når du siger du er i den helt lyse ende så er jeg sikker på det er fair eller fairly medium du skal vælge! Hvis du er ekstremt bleg så måske fair, men er du “almindelig” bleg så vælg fairly light! Det er den jeg selv bruger nu her i vinterperioden! 🙂
   Håber det hjælper lidt! 🙂
   Mvh Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rannva

  Hej Rikke, er det almindelig pudder du bruger ovenpå din mineralpudder? Jeg synes den begynder at fedte i løbet af dagen, så jeg tænkte om man kan bruge almindelig pudder henover, eller om det skal være en rispudder? Vh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Rannva!
   Jep – jeg bruger bare en almindelig pudder til at mattere ansigtet med i løbet af dagen! For som med flydende foundations begynder min hud også at skinne med mineral foundation i løbet af dagen, da mineralerne nærmest smelter ind i huden når den bliver lagt. Så brug bare en almindelig matterende pudder – løs eller fast.
   Mvh Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Start julehandlen med masser af rabatter