Min inspiration: Linda Hallberg

Neglepleje – do’s and dont’s

 photo DSC01283_zps94ac97a9.jpg

Yes – det er sommer!! Når det er sommer og det er varmt har jeg sjældent lyst til at bruge alt for meget makeup, her bruger jeg hellere lidt farvede læber og gerne mere fokus på neglene. Min kære søster er i øjeblikket ved at uddanne sig til negletekniker ved CND, hvilket har givet anledning til dette blogpost med facts som nok vil overraske de fleste.

CND er verdens største udbyder af diverse negleprodukter til professionelle. CND er bl.a. kendt for et en meget grundig negletekniker uddannelse og ekstremt professionelle og gode produkter.

Pres aldrig neglebåndene ned – man ødelægger neglebåndene og der kan komme bakterier så der kommer betændelse eller neglen ikke kan vokse ud i fuld styrke.

Rens aldrig neglen med noget skarpt – brug i stedet en blød neglebørste. Når man renser dem med noget skarpt, f.eks. ved brug af neglene, så ødelægger man hyponychium (under neglen) så neglen kan løfte sig og det bliver en ujævn kant.

Fil aldrig ovenpå neglen – da neglen består af tre lag; øverste lag er hårdt, midterste er blød og nederste lag er meget blødt. Det er det hårde lag der skal beskytte neglen og derfor må man ikke file dette af da det kan ødelægge neglen. Desværre er der nogle negleteknikere der filer dette lag ned fordi de produkter de bruger hæfter på det midterste lag, CND har patent på de produkter som binder på det øverste lag som benytter en kovalent binding.

Brug aldrig grovere fil end 240 grits – når man filer neglen til må man aldrig bruge en neglefil der er grovere end 240 grits når man filer på naturneglen.

Forsegl neglen med neglelakken – for at få den bedste holdbarhed på neglelakken så sørg altid for at “forsegle” den ved at lægge lak yderst rundt på kanten, det gælder også topcoat.

Hvide mærker på neglene – betyder ikke kalk-mangel som man ofte har hørt, men derimod at man på et tidspunkt har slået neglen inden den er kommet frem.

Fugt neglen med negleolie – for at blødgøre og gøre neglen smidig så de bliver flottere. Desuden bliver den mere fleksibel og dermed stærkere. Solar oil fra CND indeholder olier, som minder aller mest om kroppens egne olier. Sammen med CND Cuticle Eraser udgør disse to produkter den bedste fugt pleje neglene kan ønske sig. Cuticle Eraser reparerer ødelagte neglebånd og dermed mindsker ømme negle, desuden forbygger den mod neglerødder.

Undgå sæbe og håndcreme med glycerin – mange håndsæber og cremer indeholder glycerin, som kan ligge en hinde over neglene. Dette skader som sådan ikke neglen, men kan betyde at fugt og f.eks. solar oil ikke kan trække ned og give fugte neglen.

Nedenfor ses Solar Oil og Cuticle Eraser.

 photo DSC01287_zps739e706a.jpg

Nedenfor ses CND’s egne håndsæber og håndcremer uden glycerin, som i øvrigt dufter VIRKELIG godt!! 🙂

 photo DSC01285_zps833e10ab.jpg

// Rikke

11 kommentarer

 • Sascha

  Hej Rikke

  Dejligt med list negle-do’s and dont’s.

  Har du selv prøvet Cuticle Eraser? Jeg bruger både den og negle olien, men for søren hvor kan jeg ikke lide lugten af førstnævnte. Er det bare mig? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dejligt det kan bruges!! 🙂 Det er dog min søster der er geniet her!! Hehe…

   Jep, jeg har brugt de to produkter de sidste 3 uger hver morgen og aften – fantastiske produkter og ikke mindst en fantastisk duft solar oil har… Man får lyst til at spise den – den dufter så dejligt af mandel/marcipan!! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvad så hvis man renser neglene med en neglefil? Er den også for skarp?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Stine!
   Nu skal jeg lige forstå dig hel korrekt… Hvad er det for en neglefil? Er det metal, glas eller pap?! 🙂 Umiddelbart tror jeg alle tre dele er uheldige… Med mindre at den er lige så blød som en blød plast neglebørste… Kan du følge mig?! En der ikke rykker i huden under og ødelægger den! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • karoline

  hvis du fugter neglen holder neglelakken knap så godt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bruger du også Solar Oil?! Det har jeg slet ikke oplevet skete… Skal lige høre min søster ad, men det er i hvert fald meningen af man kan/skal bruge den ovenpå neglelak også da den godt kan trænge ned til neglen! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annika

  Hej Rikke
  Er det muligt at købe billig negleolie og håndcreme gennem dig? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Annika!
   Tror det vil være lettest at sende min søster Louise en SMS på 28 30 44 45, hvor du skriver, hvad du gerne vil bestille, dit navn og adresse! Så tror jeg nok hun skal finde ud af at kunne sende det til dig… 🙂
   Mvh Rikke 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Vis hyponychium allerede er skadet kan der så rettes op på det igen.
  Er det bedst med korte eller lange negle og hvilke plejeprodukter kan anbefales.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Charlotte!
   Ja, det kan sagtens “vokse” ud igen og blive pænt. Man skal bare undlade at klippe neglene for langt ned og så skal man lade være med at fjerne skidt under neglene – i hvert fald ikke med noget skarpt. Selvom man i starten ikke ville kunne fjerne det helt med en neglebørste, men det vil man kunne, når det er vokset ud igen.
   Personligt er jeg rigtig glad for CND Solar Oil og CND Cuticle Eraser – de skaber de bedste resultater synes jeg!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej 🙂
  Kan du evt linke til en god neglefil i forhold hvad du har skrevet i dit blogindlæg. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min inspiration: Linda Hallberg