Winter party makeup tutorial

bareMinerals Starter Kit

 photo DSC06331_zpscb25331d.jpg

Det er efterhånden lidt tid siden jeg var på bareMinerals kursus og jeg fik bestilt deres Get Startet Kit, som indeholder to farver foundation, en solskinspudder, almindelig pudder, en primer, en get started CD og tre pensler.

Kittet kommer i en super fin æske (som allerede er indviet som makeup beholder), hvor alle ni dele ligger i. Kittet koster 899 kroner i butikkerne, men jeg har købt det på trofaste BeautyBay.com til 367 kroner (fri fragt) – så der er virkelig mange penge at spare!!

Hele serien er mineral makeup og det er meget vigtigt for bareMinerals ikke at gå på kompromis – deres produkter er selvkonserverende og der bliver kun brugt naturlige farvestoffer. Mineralerne er lavet på knuste sten.

Foundations, pudder, solskinspudder og primer er i hhv. kvart, trekvart og halv størrelse af, hvis man køber produkterne enkeltvis. Stadig vil jeg absolut mene at det sagtens kan betale sig at købe sættet her, da bareMinerals mener at penslerne er et must at bruge sammen med deres produkter – om det er fup eller fakta kan jeg ikke helt finde ud af.

 photo DSC06334_zps4a16742c.jpg

Med i sættet følger en full flawless face børste, som giver cirka medium dækevne og som jeg bruger til både foundation og pudder. Dernæst er der en flawless face børste med som giver mindre dækevne og som jeg bruger til solskinspudderen, desuden tror jeg også den er god til pudder. Og til sidst max coverage concealer, som skulle give maksimal dækevne og som er helt flad og beregnet til concealer – her bruger man bare foundation som concealer med denne pensel.

 photo DSC06338_zpsd02bc3fb.jpg

De fire medfølgende løse produkter er en lys og meget lys original foundation (de fås også i matte, men jeg er personlig mere til disse som ikke fjerne alt for meget af ens glød). Numrene N10 og W15 indikerer hhv. en neutral (N) og en varm (W) undertone, hvor tallet angiver, hvor mørk foundationen er. Der er desudne faktor 15 i produkterne, så man hele tiden er let beskyttet mod solen.

Så har vi Warmth, som er den jeg vil kalde en solskindpudder – I den medfølgende video viser de at man skal ligge den der hvor solen rammer – jeg er ikke helt enig i hvor de ligger den, jeg vil hellere ligge den i en 3-tals form på siderne af ansigtet; fra tinding, til kindben og til kæbeben, derudover tilfører jeg en anelse til siderne af næsen. Warmth er meget mørk – for mørk efter min mening, så man skal være meget forsigtig.

Videre til Original Mineral Veil som er en form for den normale løse pudder vi kender, som fixerer looket. Denne er gennemsigtig og bruges til alle hudfarver.

 photo DSC06339_zps781c9c86.jpg

Nedenfor kan I se, hvordan beholderen ser ud – virkelig et godt system!! Man skruer låget af som her, fjerner den lille plastik dut som giver adgang til tre huller. Størrelsen af hullerne er helt perfekt – der kommer en tilpas mængde af produkt ud til min smag. Det aller fedeste er så at man kan lukke de tre huller af, når man f.eks. skal have den med på farven ved at skrue på de gennemsigtige plastik låg – så smart!!

 photo DSC06343_zps67f14c9f.jpg

Så kommer vi til Prime Time som er primeren – for mig er dette et must når man bruger løs mineral makeup, så der er et godt underlag. Primeren er en helt silkeblød creme, som udjævner og nærmest virker fugtende på huden (om dette er rigtigt ved jeg ikke).

 photo DSC06342_zpsa87b1771.jpg

Så kommer vi til resultatet. Som I kan se har jeg en del urenheder og er lidt rødspættet uden foundation. Jeg har først brugt primer, herefter en blanding af de to foundations, da den ene virkede lidt for mørk og den anden lidt for lys og naturligvis warmth og mineral veil.

Resultatet ser jo egentlig meget lækkert og naturligt ud og man mærker ikke man har makeup på, selvom jeg her har brugt virkelig meget. Man kan blive ved og ved med at påføre foundation uden man krakelerer – så det er fedt nok!! Desværre kan jeg ikke helt få den dækevne som jeg ønsker selvom jeg virkelig har arbejdet for det på billedet her – min hud er stadig ikke så jævn at se på og kunne godt ønske mig en anelse mere shine for at se mere frisk ud. Hvad synes I??

 photo Udklip_zps85b9de67.jpg

Holdbarheden af resultatet her er jeg heller ikke overvældet over – generelt forbliver huden pæn og man kommer ikke rigtig til at skinne, men der hvor jeg har dækket mine urenheder er det som om det forsvinder lidt og til tider tørrer lidt ud. Disse konklusioner er ikke blot fra én gangs test, men har nu brugt sættet næsten hver dag i 1½ uge.

Bonus info om bareMinreals foundation, fra kurset jeg var på:

 • Produktet er så rent at man kan sove med det (det anbefales dog an rense ansigtet to gange dagligt stadig).
 • Produktet kan bruges selvom man f.eks. bløder eller har et lille åbent sår (ved store åbne operations sår anbefales det dog ikke).
 • Produktet arbejder aktivt med huden mens man har det på og skulle faktisk forbedre huden – mange oplever en forbedring af deres hud, hvis de slår over til denne foundation (desværre har jeg ikke oplevet dette).
 • For at lave en smuk hud er der tre trin; swirl, tap, buff – dvs. knus mineralerne i låget ved at køre rundt i låget med din børste (på den måde får man knust de fine mineraler), tap overskydende produkt af på kanten (så der kun er produkt inde i børsten) og buff det ind i huden.

Så min konklusion på kittet må være – god værdi for pengene – det er let at gå til med DVD’en og det hele for alle. Desværre er sættet ikke noget for mig – jeg vil gerne have det dækker lidt bedre, men til jer mineral makeup entusiaster, så er det måske noget for jer?!

Har I prøvet bareMinerals eller er I fan af andet mineral makeup??

Dette indlæg indeholder affiliate links, som giver mig og mit arbejde på bloggen kommission i tilfælde af at du køber noget på webshoppen. Jeg linker udelukkende til webshops som jeg selv kender og stoler på.

23 kommentarer

 • Ditte Jørgensen

  Kan se den foundation er rigtigt for nogen med meget acne, men hvad ville du så anbefale Rikke? Jeg oplever at min concealer/foundation ikke vil “blive siddende” på mine kinder hvor min acne er værst…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Godt spørgsmål Ditte!! Som jeg skriver så er holdbarheden ikke god de steder hvor jeg har nogle urenheder, så spørgsmålet er om det er det samme på dine kinder! Hvis du er vant til at dække din hud godt så tror jeg ikke du bliver glad for sætter, men der er ingen tvivl om at sætter ville være godt til din hud og måske med tiden vil give dig en flottere hud… Så er er ikke noget kort og kontant svar, desværre… Kh Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Betalte du for told? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • rebecca

  hej Rikke 🙂
  hvilken farve vil du tro jeg skal have i denne mineral foundation hvis jeg bruger ”light plus” i mac mineralize skinfinish natural og nc20 i concealer og foundation?:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Rebecca…
   Jeg er slet ikke MAC pige og aner det derfor desværre ikke – n’et er det noget med det står for neutral undertone? For så skal du også sikkert også vælge n i bareMinerals Original Foundation. Jeg selv er ret bleg her om vinteren og bruger derfor fairly light N10, mens jeg formentlig skal bruge light W15 til sommer. Hvis du kender til Make Up For Evers foundations eller Clinique foundations så kan jeg hjælpe dig – ellers så prøv den af hos din bareMinreals forhandler, f.eks. i Magasin! 🙂
   Håber det hjalp lidt…
   Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rebecca

   hej igen 🙂
   har prøvet make up for ever hd foundation, og i denne bruger jeg 120 🙂
   måske du så kan hjælpe mig, for problemet er at jeg ikke bor i nærheden af nogen der handler med bareminerals 🙂
   mvh Rebecca

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej igen Rebecca…
   Du har vel ikke nummeret i Make Up For Evers Liquide Lift, den har jeg nemlig meget mere styr på… Men det lyder umiddelbart som om du skal bruge samme farve som mig! Hvis du køber kittet her får du jo både fairly light N10 og light W15 med og så kan du skifte som årstiden gør det! 🙂
   Håber du rammer plet med dette kit.. 🙂
   Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Jeg købte kittet i Sephora for to uger siden, også den lyseste tone. Der var -25% og jeg tænkte, at 675 var en fornuftig pris – vil dog skrive mig BeautyBay bag øret, for det er godt nok billigt!! Tak for dét tip 🙂
  Jeg lider af både tør og uren hud, og personligt er jeg helt overdrevent begejstret for produkterne! Min hud er virkelig blevet fin at se på – så min selvtillid har fået et kæmpe gok opad. 675 eller 360 – det er ALLE pengene værd for mig uanset (over)prisen 😀
  Forandringen blev bemærket allerede første dag, jeg brugte produkterne, af et af de mest ærlige og ligefremme mennesker, jeg kender, så allerede dér, var der lagt op til succes. Han syntes, jeg strålede, og komplimenterede min hud uden at kende baggrunden for min forandring – jah!
  Jeg synes, holdbarheden er fantastisk! Har haft nogle grimme sår på kæben, som jeg tidligere flere gange dagligt har måttet gendække, men nu kan jeg se fin ud hele dagen. Selv en nat, hvor jeg sov ude og hoppede i seng med hele krigsmalingen på, så jeg ganske anstændig ud næste morgen.
  BareMinerals har virkelig fået en tilhænger i mig! For mig virker det ihvertfald. Har tidligere brugt Makeup Forever men synes, jeg nu endelig har fundet det helt optimale for mig. Er noget af et b-menneske, men prioriterer i dén grad nu HVER morgen at få lidt BM i ansigtet, fordi det bare giver en fantastisk glød og udstråling – tidligere var det mere et spørgsmål om at dække det grimme, og det endte ofte med at blive for “maske-agtigt”.
  Æææææælsker mit startkit overalt på jorden lige for tiden! Har nærmest fået et helt nyt ansigt 🙂
  For øvrigt synes jeg, du ser godt ud på billede nr. 2, Rikke. Meget naturligt og ikke synlige urenheder, hvis du spørger mig.
  Er yderligere skiftet til BMs ansigtsvask, ansigtscreme og øjencreme fordi jeg helt og aldeles har forelsket mig i tanken om naturlige produkter.
  Når startkittet engang er tømt, hvad er så din vurdering, Rikke: Kan det svare sig at købe produkterne separat, eller kunne det evt. svare sig at købe et startkit igen – på denne måde får jeg jo rene, nye børster, og det skal vel til ind imellem? Til under 400 kr. for foundation og pensler til (vil jeg tro) 2-3 måneder, er det jo ikke en uhørt pris, men jeg har heller ikke lige kigget, hvad produkterne koster enkeltvis på BeautyBay.
  Tak for muligheden for at erfaringsdele og rigtig god sommer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Karina!
   Hvor er det bare alt for lækkert at høre – og ja, uanset synes jeg også stadig kittet er pengene værd! Dejligt at du er så glad for det og at du har en hel anden oplevelse af at bruge makeup nu… Desuden er det jo også godt for huden, og måske kan du allerede se lidt forbedring nu?? Da det jo er mineraler kan du også sagtens sove med det, det er dog vigtigt stadig at rense sin hud om aftenen stadig…
   Personligt er jeg glad for Make Up For Ever, dog ikke alle deres foundations… 🙂
   Det kan absolut svare sig at købe produkterne separat på BeautyBay.com… I kittet får du kun Warmth og penslerne i full size… Det vil sige at når du køber en ny foundation på hjemmesiden til cirka 150 kroner inkl. porto får du faktisk fire gange så meget produkt som i dem der følger med i kittet. Derudover vil jeg sige at det slet ikke er nødvendigt at købe nye pensler, hvis du passer på dem og sørger for at vaske dem jævnligt (også selvom det jo er et tørt produkt), så det ser jeg absolut ingen grund til… Køb hellere nogle andre pensler separat så, jeg elsker Hany Buki (bruger den altid til mineral foundation) og Tapered Blush brush (bruger den næsten dagligt til bronzer og blush)… 🙂
   Håber du kan bruge det… 🙂 Og held og lykke med det hele…
   Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hey

  Tænkte om du havde lyst til at skrive et gæsteindlæg til min
  Blog om Skønhed og Livssstil
  Henriette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camille

  Jeg synes den er mega flot til dig! 🙂
  Ser meget naturlig ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Hej 🙂 Ved du hvor stor en forskel der er i farverne fra den lyse startpakke til den medium startpakke? Tænker nemlig at bestille en hjem, men er meget i tvivl om hvilken farve jeg skal vælge, da man både kan købe en lys, medium og mørk startpakke!
  Mange hilsner Emilie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Emilie!
   Jeg er makeup artist, så har en farve fra hvert sæt i mit eget kit – jeg synes der er en del farveforskel! Og jeg bruger oftest Light på andre end mig selv også, med mindre du har en rigtig god kulør, så ville jeg gå efter medium kittet! Ser jeg meget bleg ud i forhold til dig? Så skal du måske vælge medium… 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej Rikke
  Det er skøn blog i har her – meget brugbar! 🙂
  Jeg tænker på om du kan hjælpe mig lidt. Jeg har tendens til rødmen og bruger pt L’Oreals CC-cream til at farvekorrigere. Vil du mene at Bareminerals-produkterne fra Get Startet Kit’et har dækkeevne til sådan en hud? Eller kan jeg bruge dem ovenpå CC-cream?

  På forhånd tak! 🙂

  Mange hilsner Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Louise!
   Tusind tak for! 🙂
   Du kan sagtens bruge bareMinerals til at dække rødmen i din hud – den kan bygges op så det hel sikkert nok skal blive dækket! Generelt synes jeg farverne er relativt beige i undertonen, så det hjælper nok også til udligning af farven. Du kan sagtens bruge det alene eller ovenpå din CC cream – jeg bruger den selv ofte ovenpå en let foundation eller BB Cream. 🙂
   Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] bareMinerals Starter Kit | Rikkes Makeup BlogKittet kommer i en super fin æske (som allerede er indviet som makeup beholder), hvor alle ni dele ligger i. … Personligt er jeg glad for Make Up For Ever, …besøge hjemmesiden […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Martine Carlsen

  Hej Rikke ! Virkelig et flot og naturligt resultat. Men du er lige så køn uden make up. Og jeg synes at dine urenheder er minimale. Selv har jeg desværre meget uren hud nede omkring min mund. Acne/Perioral dermatitis. Og jeg har nu kronisk haft 2 virkelig store grimme sår omkring min mund i over 1 år da perioral dermatitis desværre er lidt kronisk. Og da jeg har det med at kradse lidt i sårene. Så jeg vil høre om du har et råd til hvordan man bedst muligt dækker sårene ? (Jeg vil helst ikke have foundation eller pudder i hele ansigtet) så jeg søger noget der bare kan dække selve sårene. Og derudover vil jeg høre om du kender en creme der eventuelt kan få sår til at hele hurtigere ? Hilsener fra Martine ! PS: Rigtigt god blog du har ! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Martine
   Mange tak for den søde kommentar! Hvis du har mange åbne sår så kan du bruge denne foundation på den “lille” concealer brush som concealer – det er nemlig en af fordelene med netop denne foundation at den kan bruges som concealer ovenpå små åbne sår og både afhjælpe og dække samtidig. Hvis ikke dine sår er åbne så er min absolutte favorit concealer denne: http://rikkesmakeupblog.dk/2015/05/urban-decay-naked-skin-concealers-let-og-daekkende/. Jeg mener absolut at begge dele kunne være en god mulighed for dig… 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Hejsa – undskyld jeg lige blander mig her. Døjede selv med perioral dermatitis på et tidspunkt.Hudlægen sagde aldrig mere creme eller makeup i hovedet. Jeg var ikke overbevist og gik i gang med at teste en hel masse. Produkterne fra Skyn Iceland stabiliserede min hud. De har et stress-kit med prøver man kan købe, så man ikke behøver investere for meget for at finde ud af om man kan tåle det. 🙂 Og så Bareminerals ovenpå 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du er meget velkommen til at blande dig Malene! 😉
   …og tak for et fint svar og kommentar! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Winter party makeup tutorial